Over ons

In 2016 heeft Stefan Sampietro zijn koffiemerk Sampietro Specialty Coffee opgericht. Inmiddels is Sampietro Specialty Coffee een begrip in Den Bosch en omstreken en wordt onze koffie geschonken in diverse horecazaken, kantoren en winkels. Daarnaast hebben wij een trouwe particuliere klantenkring.

Stefan Sampietro is vanaf zijn 5e levensjaar al verzot op koffie. De geur van het Italiaanse espressopotje brengt herinneringen en emoties naar boven aan de tijd dat zijn lieve nonna nog leefde…

In 2012 gaat Stefan in een koffiezaak werken om alle kneepjes van het baristavak te leren. Een jaar later maakt hij de overstap naar Pollevie, waar met een brander in de zaak de koffie wekelijks vers wordt gebrand en na enige tijd krijgt Stefan hiervoor de verantwoordelijkheid. Stefan behaalt alle Barista Skills certificaten van de Specialty Coffee Association en zijn professionalisering bij Pollevie zorgt ervoor dat hij in 2015 in de finale staat van de Dutch Barista Championship. In datzelfde jaar wordt ook de 3e plaats behaald in de Misset Horeca Koffie Top 100, waarbij de jury zeer lovend is over de smaak van de espresso. Kort hierna neemt Stefan de brander van Pollevie over en start hij zijn eigen merk.

De Nederlandse koffiewereld is een bijzondere community. Koffiebranders, barista’s en andere koffieprofessionals ontmoeten elkaar op evenementen om kennis op te doen en te delen en de gezamenlijke passie te vieren. Zo ontmoet Stefan in 2014 ook Trisha.

Trisha zit net als Stefan sinds 2012 ‘in de koffie’. Na diverse bijbanen in de horeca gaat ze werken bij Doppio Espresso in Arnhem. Daar wordt ze verliefd op koffie en het werk als barista. Nadat ze haar opleiding Human Resource Management met succes afrondt, kiest ze voor een loopbaan in koffie en blijft ze bij Doppio om ‘meters te maken achter de machine’. Haar passie en enthousiasme wordt opgepikt en in 2014 wordt zij uitgeroepen tot Parel van het jaar in de Misset Horeca Koffie Top 100.

Daarna is zij werkzaam als Kwaliteitsmanager bij DEAC Koffie Experts en als Barista trainer bij de Koffieschool in Utrecht. In de tussentijd behaalt zij bij de Specialty Coffee Association diverse certificaten (Barista Skills Foundation, Barista Skills Intermediate, Brewing Foundation en Sensory Foundation). In 2017 neemt Trisha de stap om voor zichzelf te beginnen als freelance barista.

Sinds 2019 bouwen Stefan en Trisha samen aan het succes van Sampietro Specialty Coffee. Daarnaast worden zij aan het begin van de coronacrisis benaderd om met hun kennis en expertise te helpen een koffiebar op te starten. En zo opent in oktober 2020 ‘t Koffiehuis in Rosmalen. Een prachtig ingerichte ruimte waar je terecht kunt voor een fijn koffiemoment, maar ook voor flexwerk of het huren van een vergaderlocatie.

Tot begin 2022 hebben Stefan en Trisha ‘t Koffiehuis samen gerund. Inmiddels is ‘t Koffiehuis een geliefde koffiespot en Trisha is er nog steeds een aantal dagen in de week te vinden. Sampietro’s koffiebonen zijn er ook te koop, in wisselend assortiment. Loop gerust eens binnen!